Företagets historia

OptiWatti som företag

OptiWatti Oy är ett finskt tillväxtföretag som erbjuder lättanvända lösningar för energibesparing via styrning av uppvärmningsystem samtidigt som vi förbättrar komforten i fastigheter och underlättar hanteringen. Vi har också som uttalat mål att bekämpa de skadliga effekterna av klimatförändringar.

Bolaget ägs av Taaleri Kiertotalous, Butterfly Ventures och den operativa ledningen. Bolaget befinner sig i kraftig tillväxt och har ett 30-tal egna medarbetare och samt ett nätverk av samarbetspartners.

OptiWatti föddes då Juha Marjeta ville få kontroll över värmen i sitt hem. Uppvärmningen bestod av elelement, golvvärme, en luftvärmepump och en öppen spis.

Det var krångligt att sköta flera olika anordningar och de gick inte heller att justera aktivt. Juhas små söner brukade dessutom ändra temperaturen i sina rum, vilket bidrog ytterligare till problemen. Allt detta resulterade i ojämna temperaturer och höga elräkningar.

Juha började kartlägga de olika alternativen och upptäckte snabbt att det inte fanns någon lämplig lösning på marknaden. Han ville kunna optimera temperaturen separat i varje rum utan att göra några stora investeringar eller dra nya ledningar.

Eftersom det inte fanns någon färdig lösning bestämde sig han för att bygga systemet själv. Efter många försök föddes OptiWatti, ett smart system som enkelt optimerar uppvärmningen av varje rum.