På landet

Övervaka och värm upp stugan på distans

Med OptiWatti övervakar du din stuga, minimerar elförbrukningen och värmer upp stugan så att den är behagligt varm när du kommer dit. Allt detta kan du göra på distans från din telefon, surfplatta eller dator.

Varm stuga i rätt tid

När du är borta behöver inte stugan värmas upp helt. Men tänk om den kunde vara lagom varm när du kommer dit? Då skulle du kunna koppla av med en gång istället för att inleda ledigheten med att värma upp de fuktiga och kyliga rummen.

Med OptiWattis fjärrstyrning ställer du in uppvärmningen så att stugan värms upp medan du fortfarande sitter i möte. Det gör du enkelt från en dator, surfplatta eller telefon.

Få kontroll över uppvärmningskostnaderna

Stugor används olika mycket och det är vanligt att de värms upp för mycket. När du styr uppvärmningen med smarta OptiWatti kan du sänka dina elkostnader kraftigt. OptiWatti tar automatiskt hänsyn till väderomväxlingar och väderprognoser vid uppvärmning.

Fjärrstyrning av stugan ger sinnesro

Oroar du dig för hur stugan klarar sig i höststormarna? Undrar du om den får ovälkomna besökare? OptiWatti meddelar om temperaturen eller luftfuktigheten i stugan avviker från de fastställda värdena eller om rörelsedetektorn upptäcker rörelser i den tomma stugan. Rörelsedetektorn går att köpa till OptiWatti i vår webbutik.

I OptiWattis lättanvända app ser du också stugans inomhustemperatur, luftfuktighet och väderprognos i realtid.

Du kan ta det lugnt när du vet att allt är som det ska i stugan.

Exakt prisvakt

OptiWatti fungerar med alla elavtalstyper. Om du köper el per timme fungerar OptiWatti som en prisvakt och förlägger uppvärmningen till de timmar då priset är som lägst. Om du har underhållsvärme i stugan behöver du inte ha det till det dyraste priset.

Bättre optimering och övervakning med tilläggstjänster

OptiWatti kan kompletteras med följande tilläggstjänster:

  • Styrning av luftvärmepump
  • Styrning av varmvattenberedare
  • Övervakning av vattenläckage
  • USB-modem
  • Rörelsedetektor

Alla tilläggstjänster finns i vår webbutik. De kan även installeras i efterhand, men det blir ofta billigare att göra det i samband med den första installationen.

Vanliga frågor

Fråga: Vi har ingen internetanslutning i vår stuga. Är det ett problem?

Svar: OptiWatti behöver internet för att fungera. Om du inte har någon internetanslutning i stugan kan du enkelt få det med OptiWattis USB-modem, som ansluts till centralenheten. Du kan beställa USB-modemet i vår webbutik.

Fråga: Hur vet jag att vi kan använda OptiWatti i vår stuga?

Svar: OptiWatti kan användas i stugor med el- eller vattendriven element-, golv-, tak- eller fönstervärme. Det kan dessutom styra luftvärmepumpar, varmvattenberedare och bilvärme och övervaka vattenläckage. OptiWatti kan användas med alla märken och typer av uppvärmningsanordningar.

Fråga: Vad kostar installationen?

Svar: Entreprenören som fakturerar de faktiska installationskostnaderna och installatörens resekostnader ger en exakt uppskattning av installationskostnaderna. Du kan även göra hushållsavdrag för elinstallatörens arbete.

Fråga: Hur lång tid tar installationen?

Svar: Installationen tar bara några timmar. OptiWatti är trådlöst och installeras parallellt med det befintliga uppvärmningssystemet. Därför behöver man inte dra några nya ledningar.

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

(Stjärnmarkerade fält * är obligtoriska)