Optimering av uppvärmning sparar energi och arbetstid på lägergården

Fjärrstyrd uppvärmning baserat på användning och behov

Tammerfors församling använder OptiWatti i sin lägergård Luhtaanranta. Fastigheten används till möten och konferenser oregelbundet, och den största nyttan består av att man kan styra uppvärmningen via datorn eller mobilen, utan att besöka lägergården.

”Lägergården i Luhtaanranta är byggd för ett år sedan och OptiWatti installerades i samband med att fastigheten stod klar. Elförbrukningen har under det första året legat på ca 36 000 kilowattimmar. Det finns även en öppen spis i fastigheten men pga. den oregelbundna användningen har inte den någon betydelse för uppvärmningen. Användning av lokalerna varierar väldigt mycket, vilket är typiskt för lägergård, och genom att fjärrstyra sparar vi både energi och arbetstid.” berättar den tekniska förvaltaren Jukka Sirén.

OptiWatti styr hela uppvärmningssystemet

Tammerfors församling bestämde sig för att anlita OptiWatti efter att ha jämfört det med andra liknande lösningar. Luhtaanranta lägergård har ingen luftvärmepump installerad i dagsläget men planen är att göra det, och då ska även den kopplas till OptiWattis styrning.

Fjärrstyrning och självinlärning samt öppet dataflöde mellan de olika gränssnitten har varit systemets viktigaste egenskaper för församlingen. Sirén ser även många fördelar med att styrningen kan integreras med lokalens bokningssystem. Då fungerar uppvärmning och låsning utan några extra åtgärder baserad på när lägergården är bokad och för vilket ändamål.

Om fastigheten

Information:

Samfällighetens nya lägergård, där det finns matsal, kök, förråd samt ett sovrum för 2 personer. Uppvärmningssätt: Direktverkande el med golvvärme och öppen spis. OptiWatti tagits i bruk: i maj 2017. Årsförbrukning el: Första året 36 000 kWh.

Vill du veta mer om OptiWatti?

ELLER RING

+46 (0) 760 853 228

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

(Stjärnmarkerade fält * är obligtoriska)