OptiWatti underlättade försäljningen av villan i Esbo

Pekka Väisänen förvandlade sin eluppvärmda villa från 1993 till ett energieffektivt smart hus i ett svep med hjälp av OptiWatti – och gjorde det samtidigt till ett lättsålt objekt.

Eluppvärmning har ett oförtjänt dåligt rykte på fastighetsmarknaden eftersom många köpare aktar sig för höga energikostnader. Med OptiWatti får man lätt kontroll över energikostnaderna och gör huset till ett attraktivt försäljningsobjekt. Det konstaterade även VVS-ingenjör Pekka Väisänen när han lade ut familjens villa i Esbo till försäljning fyra år efter att ha installerat OptiWatti.

Väisänen skaffade OptiWatti i april 2014. Elförbrukningen i tvåvåningshuset sjönk från 16 000 kWh till 12 000 kWh under det första året med OptiWatti. Beaktar man temperaturskillnaderna mellan olika år beräknas OptiWatti spara 3 200 kWh, vilket motsvarar cirka 40 % av uppvärmningsenergin.

Väisänen berättar att många köpare var intresserade av husets moderna uppvärmningssystem OptiWatti som nämndes i annonsen och av de mycket lägre uppvärmningskostnaderna som det medförde. Våren 2018 såldes familjen Väisänens 140 m2 stora hus på bara en och en halv vecka, medan det Esbo tar i genomsnitt 119 dagar att sälja en villa.

Det stora intresset för huset berodde inte bara på besparingen på 40 %, utan även på boendekomforten och den enkla, moderna justeringen av uppvärmningen. Temperaturen i de olika rummen kontrolleras och justeras enkelt med OptiWattis app via en dator, surfplatta eller mobil var man än befinner sig.

Objekt

143 m2 stort tvåvånings Jukka-hus från 1993

Boende:

Pekka Väisänen och hans fru

Uppvärmningslösning:

Partiellt ackumulerande golvvärme på nedervåningen. Den tjocka plattan i gillestugan och badrummet laddas på natten med hjälp av OptiWatti. På övervåningen finns det en värmestrålare från början av 1990-talet på en panel i taket. Eftersom värmen stiger uppåt behöver den sällan vara på. Huset har en ackumulerande kamin, men ingen luftvärmepump och inget spotelavtal. Hela uppvärmningssystemet styrs med OptiWatti.

Årlig elförbrukning:

Året innan OptiWatti installerades uppgick den totala förbrukningen till 16 000 kWh. Under det första året med OptiWatti sjönk den till 12 000 kWh. Beaktar man temperaturskillnaderna mellan olika år beräknas OptiWatti spara 3 200 kWh, vilket motsvarar cirka 40 % av uppvärmningsenergin.

OptiWatti togs i bruk:

I april 2014

Vill du veta mer om OptiWatti?

ELLER RING

+46 (0) 760 853 228

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

(Stjärnmarkerade fält * är obligtoriska)