Tahko Chalet – hotell och stugor

OptiWatti erbjuder hotellföretag en smart lösning som gör det möjligt att styra uppvärmningen av olika rum separat baserat på användning och säsong.

Vår kund PNT Active Oy (Tahko Chalet) är ett familjeföretag i Tahkovuori i Nilsiä som erbjuder hotell- och restaurangtjänster. OptiWatti togs i bruk på Ukko Hotel och i flera eluppvärmda stugor och fastigheter våren 2017.

Genom smart styrning av eluppvärmningen ville man förbättra energieffektiviteten i rummen och förenkla uppvärmningen.

Tahko Chalet satsar även på hållbar utveckling och fattade år 2010 ett strategiskt beslut om att vara föregångare när det gäller miljövänliga lösningar. OptiWatti erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att minska det ekologiska fotavtrycket.

”Miljöfrågor utgör en del av vår dagliga verksamhet och är viktiga i allt vi gör. Att skära ner på onödig värmeförbrukning är ett enkelt första steg till att bidra till en bättre miljö”, berättar Heppu Pentti, styrelseordförande i PNT Active Oy.

Många av objekten i Tahko Chalet värms upp genom fjärrstyrning, vilket har frigjort tid för personalen. Uppvärmningsanordningarna styrs lätt över nätet med mobilen, surfplattan eller datorn.

Fastighetsskötarna kan justera temperaturerna exakt var och när som helst och behöver inte åka ut till stugorna för att justera eller kontrollera temperaturerna. På så sätt har man alltid kontroll över temperaturerna och ser till att de är behagliga för kunderna.

Fellarm i realtid gör det också möjligt för personalen att reagera snabbt när som helst på dygnet. Utöver temperaturerna i rummen kontrollerar systemet även luftfuktigheten och larmar om temperaturen eller luftfuktigheten i rummet skulle avvika från det inställda.

Läs mer om vilka fördelar smart styrning av eluppvärmning erbjuder företag inom hotell- och turistbranschen

PNT Active Oy (Tahko Chalet)

PNT Active Oy (Tahko Chalet) är ett traditionsrikt familjeföretag inom hotell- och restaurangbranschen i Tahkovuori i Nilsiä. Tahko Chalets verksamhet Tahko innefattar nöjescentret Piazza, restaurang Mosquito i anslutning till Piazza, hotell och restaurang Ukko, sommarstugeområdet Golden Resort samt beställningsrestaurangen Golden Resort, som är en förstklassig konferens- och festlokal och på sommaren en klubbrestaurang för golfare. Tahko Chalet grundades 1991. Läs mer på tahkochalet.fi

Objekt

Flertal hyresstugor för fritidsbruk och lägenheter i hotell Ukko Tahko

Uppvärmningslösning:

Direktverkande el, golvvärme och/eller element, öppen spis i en del objekt

OptiWatti togs i bruk:

I april 2017

Vill du veta mer om OptiWatti?

ELLER RING

+46 (0) 760 853 228

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

(Stjärnmarkerade fält * är obligtoriska)