Varma kontor och nöjda hyresgäster

Den tre våningar höga kontorsbyggnaden Scifi Alfa som ägs av IVG Polar Oy är belägen prominenti Biskopsböle i Esbo, vid Västerleden. Den eluppvärmda fastigheten stod klar år 1991. I byggnaden finns ca 5500 m² kontorslokaler för uthyrning.

Petteri Virkajärvi, Asset Manager för IVG Polar Oy lokaluthyrning berättar:

”IVG Polar Oy strävar efter att vara den bästa hyresvärden för sina nuvarande hyresgäster och ett attraktivt alternativ för dem som söker nya affärslokaler. Vårt främsta mål med Scifi Alfa är att få nöjda kunder och lämpliga inomhustemperaturer för alla som arbetar hos oss.

Projektet fortskred på så sätt att vi tillsammans med OptiWattis specialister först gick igenom helheten och de utmaningar som fanns med uppvärmningen. Problemet var att det inte fanns någon samverkan mellan olika uppvärmningssystem och hyresgästerna upplevde lokalerna som alltför kalla. Att reglera temperaturerna manuellt tog även upp för stor del av fastighetsskötarnas tid.

Vi funderade tillsammans på vilken lösning som skulle kunna lämpa sig för just den här fastigheten. Vårt mål var att få ett stabilt uppvärmningssystem så att vi kunde kontrollera inomhustemperaturen på ett bättre sätt. OptiWatti svarade mycket väl mot dessa behov och vi bestämde oss för att skaffa det systemet.

När OptiWatti var installerat fick vi huset uppvärmt utan höjda värmekostnader. Vi har inte fått klagomål om att det är för kallt i samma omfattning som innan OptiWatti.  Även ur den här synvinkeln är slutresultatet alltså positivt, eftersom vi inte hade lägre kostnader, utan en bättre kundupplevelse som vårt främsta mål.

OptiWatti har visat sig vara den ideala lösningen för oss i en situation där man vill ha kontorsbyggnaden uppvärmd utan onödiga energikostnader. Jag kan varmt rekommendera den här lösningen för alla med motsvarande behov.

Läs mera om hur intelligent styrning av eluppvärmningssystem underlättar fastighetsförvaltning

IVG Polar Oy– Affärslokaler för såväl små som stora företag

IVG Polar Oy  är ett fastighetsinvesteringsföretag som i huvudsak är verksamt i huvudstadsregionen och som äger, hyr ut och utvecklar kontorslokaler.  Företaget äger sammanlagt 24 fastigheter i Esbo, Helsingfors, Vanda och Karleby, med sammanlagt 150 000 m² affärslokaler för uthyrning.

Kontorsbyggnad på 5 500 m²

Tre våningar höga kontorsbyggnaden Scifi Alfa i Biskopsbyn i Esbo från 1991. Uthyrningsbar lokalyta cirka 5 500 m².

Uppvärmningslösning:

Direktverkande eluppvärmning, golv- och elementuppvärmning

OptiWatti togs i bruk:

I januari 2017

Vill du veta mer om OptiWatti?

ELLER RING

+46 (0) 760 853 228

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

(Stjärnmarkerade fält * är obligtoriska)