Fördelarna med OptiWatti

Minska era kostnader genom att optimera uppvärmningen

Visste du att uppvärmning står för drygt hälften av energiförbrukningen i ett hem? Genom att optimera uppvärmningen kan du sänka energikostnaderna med upp till 40 %.

Ingen vill frysa hemma, men det är krångligt att justera värmen manuellt och det blir inte alltid rätt. Det uppstår lätt förbrukningstoppar och det går inte att förutspå när man behöver höja värmen.

OptiWatti värmer upp rum för rum baserat på när och hur de används. Exempel:

– Rummen hålls svala under arbetsdagen och värms upp lagom till att familjen kommer hem.

– Garaget programmeras så att det är varmt när bilen står där.

– Ett svalt sovrum förbättrar nattsömnen, men det är inte kul att vakna upp i ett kallt rum. Med OptiWatti kan du ställa in temperaturen timme för timme.

OptiWatti baserar sina optimeringskalkyler på väderprognosen, utomhustemperaturen och uppvärmningsdata som det samlat in från rummen. Genom att välja ett timprisbaserat elbörsavtal kan man spara ännu mer: OptiWatti styr automatiskt uppvärmningen till de timmar då elpriset är som lägst.

Läs mer om hur du sparar pengar

Bättre boendekomfort

Välkommen till ett varmt hem! Temperaturen påverkar vår känsla av komfort mer än man kan tro. 21 grader upplevs ofta som den mest behagliga temperaturen, men det varierar från person till person: en del trivs i 20 grader, medan andra vill ha det mycket varmare.

OptiWatti förvandlar även äldre hus till superbehagliga smarthem som alltid har rätt temperatur. OptiWattis rumsspecifika automatik vet när det ska värma upp rummet och när det ska hålla nere temperaturen – du väljer temperatur, OptiWatti sköter resten.

Det kan vara frustrerande och krångligt att justera traditionella termostater manuellt. Ibland känns det som om elementen antingen är kokheta eller iskalla. Det finns många orsaker till det.

Termostater:

  • kan inte förutspå temperaturförändringar
  • reagerar långsamt
  • står alltid på högsta eller lägsta läget hos otåliga personer
  • värmer upp eller kyler ner först när temperaturen i deras omedelbara närhet förändras.

OptiWattis trådlösa temperaturgivare installeras på en idealisk plats i varje rum.

OptiWatti ligger hela tiden ett steg före vädret och följer både utomhustemperaturen och väderprognosen. Vid mildare väder värms inte hemmet upp i onödan och vid kallt väder behöver man inte frysa medan man väntar på att elementen ska vakna till liv.

Lätt att hantera

Styr uppvärmningen från kontoret eller fiskeresan – systemet är lätt att komma igång med och lätt att använda var du än befinner dig!

OptiWatti är lätt att komma igång med eftersom det inte kräver några stora förändringar i det befintliga uppvärmningssystemet. Systemet är trådlöst och kräver därför inga nya ledningsdragningar.

OptiWatti samlar alla uppvärmningsanordningar i hemmet i ett enkelt gränssnitt. Du kan styra uppvärmningen från din surfplatta när du slappar i soffan eller från din smarttelefon när du är ute och reser. Men var försiktig – det kan vara förvånansvärt beroendeframkallande!

Du ställer in temperaturerna separat för varje rum och för olika tidpunkter på dygnet. Det utgör ett veckoprogram utifrån vilket OptiWatti styr uppvärmningen. Veckoprogrammet är enkelt att göra och eventuella ändringar görs i en handvändning.

Med ett enkelt kommando byter du till besparingsprofilen i varje rum, så att temperaturen sjunker till önskad nivå. Du kan även ställa in profilbytena i OptiWattis kalender så att de sker automatiskt.

Fjärrstyrning erbjuder också en helt ny komfort i sommarstugan. När du inte är där räcker det med en lägre temperatur, men när du kommer dit kliver du in i en varm stuga!

Du kan ställa in larmgränser för temperaturen och luftfuktigheten i varje rum. Om t.ex. ett fönster går sönder i ett rum och temperaturen sjunker plötsligt får du veta det med en gång.

Optimera varje rum

Tomt rum med elementet på högsta effekt? Värm upp rummen utifrån när och hur de används.

Rum som står tomma på dagtid behöver inte vara tropiskt varma när man inte vistas i dem. Å andra sidan behöver temperaturen i sovrummet inte heller baseras på temperaturen i köket. Genom att optimera varje rum separat får du den största besparingen.

När OptiWatti installeras placerar installatören en temperaturgivare i varje rum. På så sätt får du exakta data om hur varje rum svarar på uppvärmningen och kan optimera uppvärmningen.

Uppvärmningsegenskaperna i ett rum påverkas bl.a. av:

  • antalet ytterväggar
  • rummets väderstreck
  • storleken på fönstren
  • andra värmekällor, som elapparater.

Med datan som OptiWatti själv samlar in från rummet kan du optimera temperaturen exakt.

OptiWattis förmåga att lära sig och förutspå gör att du snart kan luta dig tillbaka och se på hur systemet sparar pengar åt dig. OptiWatti kontrollerar temperaturerna på egen hand, optimerar förbrukningen och ser till att t.ex. ett vardagsrum som hålls svalt under dagen når den inställda temperaturen kl. 17.

Vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

(Stjärnmarkerade fält * är obligtoriska)